Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σε άλλα μέτρα κατά της Σερβίας



Απρίλιος 1, 2020. 17:40

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν  την δυσαρέσκεια τους στην απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να άρει τους φόρους  στα σερβικά αγαθά και να τα αντικαταστήσει με αμοιβαία μέτρα εναντίον της Σερβίας.



Δήλωση της πρεσβείας αναφέρει:


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σαφείς ότι το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να καταργήσει όλα τους δασμούς και να μην δημιουργήσει νέα εμπόδια, επειδή αυτές οι πολιτικές είναι επιβλαβείς για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και πνίγουν την οικονομία του Κοσσυφοπεδίου. 


Παραμένουμε αντίθετοι στην πρόσφατη κίνηση για την εφαρμογή μέτρων αμοιβαιότητας κατά της κυκλοφορίας αγαθών από τη Σερβία. 


Τα μέτρα αυτά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα σε μια εποχή κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι οι συμφωνίες των αερογραμμών, σιδηροδρόμου και αυτοκινητοδρόμων μεταξύ των δύο πλευρών θα αυξήσουν την οικονομική ανάπτυξη όταν εφαρμοστούν και θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχή διάλογο», αναφέρει η δήλωση.




The United States has been clear that should drop all tariffs and not create new barriers because these policies hurt the people of Kosovo and strangle Kosovo’s own economy. Read the complete statement: https://xk.usembassy.gov/april01st 

301 people are talking about this



Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισε την Τρίτη να άρει τα τιμολόγια στα εμπορεύματα από τη Σερβία και τη Βοσνία/ Ερζεγοβίνη καθώς και να εντείνει τα αμοιβαία μέτρα εναντίον της Σερβίας.
Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα κάνουμε μια συνολική αξιολόγηση της εφαρμογής αυτής της απόφασης», δήλωσε ο Κούρτι, τονίζοντας ότι «με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα καταργήσουμε την φορολόγηση στο 100 τοις εκατό χωρίς πρόσθετα τέλη».


Η νέα κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, η οποία προέκυψε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, πιέζεται ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ να άρουν τις υπερφορολογήσεις συνολικά, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του Αλμπίν Κούρτι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr