Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Αλβανία: Η πρέσβειρα των ΗΠΑ ζητά τη λειτουργία του Συνταγματικού ΔικαστηρίουΜάιος 12, 2020. 23:28

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ, κάλεσε ολόκληρη την πολιτική τάξη της Αλβανίας, να δείξει προθυμία για τη σύνθεση και λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη χώρα, καθώς οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν κι άλλο.Η Κιμ εξήρε τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, λέγοντας ότι προχωράει, αλλά ότι χρειάζεται δουλειά.


«Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης έχει σημειώσει πραγματική  πρόοδο, αλλά απαιτείται ακόμη δουλειά… ήρθε η ώρα για όλους τους επικεφαλής των κομμάτων να επιδείξουν πολιτική βούληση και να ιδρύσουν το Συνταγματικό Δικαστήριο. Ο λαός δεν χρειάζεται να περιμένει άλλο», έγραψε η Κιμ στο Twitter.


Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης είναι μια από τις διαδικασίες για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί προσωπικά να προχωρήσει, αλλά είναι και μία από τις προκλήσεις και τους στόχους της πρέσβειρας Κιμ στη διάρκεια της θητείας της στην Αλβανία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr