Σινά: Τρομοκρατική επίθεση – πένθος στην Αίγυπτο



Μάιος 2, 2020. 19:15

Κάιρο.

Η τρομοκρατική επίθεση την Πέμπτη στο Σινά, στην οποία σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν  10 Αιγύπτιοι στρατιώτες, καταδικάστηκε από την κυβέρνηση και το κοινό, το οποίο χαρακτήρισε τα θύματα ως μάρτυρες.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε επίσης την επίθεση. Επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη του Βασιλείου προς την Αίγυπτο και την υποστήριξή του προς τις αιγυπτιακές αρχές στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.


Συγκεκριμένα όπως σημειώνει η Arab News,  μια εκρηκτική συσκευή  που πυροδοτήθηκε κάτω από ένα θωρακισμένο όχημα στην πόλη  Μπιρ αλ Άμπντ στην επαρχία του Βόρειου Σινά,  άφησε πολλούς Αιγύπτιους στο πένθος για τις ζωές που χάθηκαν. 


Αιγύπτιοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν μια βόμβα εξερράγη σε θωρακισμένο όχημα νότια της πόλης Μπιρ αλ-Αμπντ στην περιοχή του Βόρειου Σινά, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος σε δήλωση.


Επίσης η  Egypt News αναφέρει ότι «Αιγύπτιοι στρατιώτες, μεταξύ αυτών και ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν μια βόμβα εξερράγη σε θωρακισμένο όχημα νότια της πόλης Μπιρ αλ-Αμπντ στην περιοχή του Βόρειου Σινά, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.


Η Αίγυπτος πολεμά τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά μετά την εκδίωξη του Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013 έπειτα από μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στην κυριαρχία του.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr