Νίκολα Ντιμίτροφ: «Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν δεχόμαστε αμφισβήτηση της υπόστασης μας»



Μάιος 6, 2020. 17:37

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να οικοδομηθεί μια φιλία (με τη Βουλγαρία) αν αμφισβητεί την ταυτότητα του γείτονα της , ανέφερε η βουλγαρική ραδιοφωνία, σύμφωνα με  δημοσίευμα του News.bg.



Σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχολίασε τις σχέσεις με τη Βουλγαρία, επιμένοντας να μην συμπεριληφθούν η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική μειονότητα στις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ.


«Η ΕΕ έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της, ενάντια στις δικές της αξίες και ενάντια στις επιτυχίες της, σε μια περιοχή που είναι γεμάτη  από αντιπαραθέσεις, δήλωσε ο πρώτος διπλωμάτης στη βόρεια Μακεδονία.


Δεν θα επιτρέψουμε (να απειληθεί) ούτε η μακεδονική ταυτότητα ούτε το ευρωπαϊκό μέλλον μας .  Πιστεύω ότι και η μακεδονική ταυτότητα και το ευρωπαϊκό μέλλον καθώς και η φιλία με τη Βουλγαρία θα επιλυθούν» , είπε ο Ντιμίτροφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν ο μακροπρόθεσμος στόχος της Βουλγαρίας είναι να βρίσκεται κοντά στη Βόρεια Μακεδονία, η τρέχουσα πρόκληση για την ταυτότητά μας να απομακρυνθεί».


Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας είπε, επίσης, ότι δεν είναι δυνατή η διαπραγμάτευση της ταυτότητας και της γλώσσας της Βόρειας Μακεδονίας, ειδικά μετά την υπογραφή της Συνθήκης Πρεσπών με την Ελλάδα , αλλά και επειδή η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορούσε να υποχωρήσει σε αυτά τα δύο θεμελιώδη ζητήματα, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr