Λιβύη: Λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Ιταλού Υπέξ με τον Αλ Σάρατζ στην Τρίπολη





Ιούνιος 24, 2020. 16:55

Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, δέχτηκε σήμερα, Τετάρτη, τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών, Λουΐτζι Ντι Μάιο, ο οποίος έφτασε στην Τρίπολη για μια σύντομη επίσκεψη που έρχεται στο πλαίσιο διαβουλεύσεων και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο χωρών.




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της επιστροφής στην πολιτική πορεία και την απόρριψη των αρνητικών ξένων παρεμβάσεων στο ζήτημα της Λιβύης.


Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης,  η ευρωπαϊκή αποστολή «IRINI» για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, όπου ο Αλ-Σάρατζ επανέλαβε την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη διαδικασία από την ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα.


Ευχαρίστησε, επίσης, την Ιταλία, για τη συμβολή της στις επιχειρήσεις ανίχνευσης ναρκών. Στη συνάντηση εξετάστηκε, ακόμη,  το ζήτημα της παύσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων πετρελαίου και τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη για την επιστροφή της χώρας στην παραγωγή πετρελαίου, τα έσοδα από το οποίο αποτελούν πλούτο όλων των Λιβύων και σημαντική πηγή εσόδων.


Από την άλλη πλευρά, στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και η επίτευξη ενός κοινού συντονισμού για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, και τη σημασία της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ της Λιβύης και της Ιταλίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr