Η ΕΕ ξεκινά συνομιλίες με το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία στις 12 Ιουλίου


Ιούλιος 6, 2020. 17:40

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα ξεκινήσει συνομιλίες με το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία στις 12 Ιουλίου, ο Μακρόν και η Μέρκελ θα συναντηθούν με τον Αμπντουλάχ Χότι και τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή, γράφει τούρκικη ιστοσελίδα του Κοσόβου «Kosovo Haber».


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πίτερ Στάνο, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Χότι και ο Βούτσιτς θα ξεκινήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής με εκπροσώπους του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας την Παρασκευή (10 Ιουλίου).

Το γραφείο του προέδρου Μακρόν ανακοίνωσε ότι η σύνοδος κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, στοχεύει στη μείωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα εκπροσωπήσει το Κοσσυφοπέδιο εάν  θα είναι ο πρωθυπουργός Αβντουλάχ Χότι ή ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι, στη σύνοδο κορυφής.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr