Τα 40 φέρετρα Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη και η διάψευση από την Τουρκία



Ιούλιος 9, 2020. 22:34

Τα tweets και τα βίντεο με περίπου 40 φέρετρα Τούρκων στρατιωτικών που φέρεται ότι σκοτώθηκαν στη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, προκάλεσαν πλήθος συναισθημάτων, αλλά τίθεται το ερώτημα, ποια είναι η αλήθεια αυτών των φωτογραφιών και βίντεο;, γράφει το Sputnik.


Πάντως, το τούρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, μέσω του Παρατηρητηρίου Διαψεύσεως των ψευδών ειδήσεων, απάντησε σε εκείνες τις φωτογραφίες και τα κλιπ που κοινοποιήθηκαν από διάφορους χρήστες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τον αναπληρωτή Διοικητή της Αστυνομίας του Ντουμπάι, Ντάχι Χαλφάν.


Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι αυτό το βίντεο που κυκλοφόρησε δεν αφορά Τούρκους στρατιώτες από τη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, αλλά μάλλον, πρόκειται νεκρούς Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία στις 10 Φεβρουαρίου και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία την επομένη.


 Η σελίδα Ντάχι Χαλφάν, είχε αμφισβητήσει ένα tweet σχετικά με το γεγονός ότι η Τουρκία είχε ανακοινώσει το θάνατο μόνο 7 Τούρκων στρατιωτών στον βομβαρδισμό της βάσης Αλ Ουατίγια και είπε ότι είχε δει μεταξύ 35 και 40 φέρετρων, ενώ δημοσίευσε μερικά βίντεο αυτών των φέρετρων.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr