Κατάσκοπος της Αιγύπτου στη γερμανική κυβέρνηση



Ιούλιος 15, 2020. 19:43

Ένας από τους υπαλλήλους του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, πιθανότατα επί αρκετά χρόνια, εργάζονταν για την μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Αιγύπτου-«muhabarat» , γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Αυτό προκύπτει από την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, όπως παρουσιάστηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου από τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας,  Χορστ Ζεεχόφερ.


Σύμφωνα με την έκθεση, τον Δεκέμβριο του 2019, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκλημάτων της Αστυνομίας, με εντολή της ομοσπονδιακής εισαγγελικής αρχής, εφάρμοσε «εκτελεστικά μέτρα» σε αυτόν τον αξιωματούχο. Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύποπτος εργάστηκε στην υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, δηλαδή, θα μπορούσε να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες. 


Ωστόσο, δεν κατηγορείται για μεταφορά συγκεκριμένων γερμανικών μυστικών στην Αίγυπτο.

Ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ παρουσίασε την τυπική έκθεση πληροφοριών και κατασκοπείας, αρκετά αργά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Συνήθως, αυτές οι εκθέσεις δημοσιεύονται την άνοιξη. Αλλά, κατηγορίες εναντίον της Αιγύπτου ακούγονται για πρώτη φορά. 


Η γερμανική αντικατασκοπεία προσπαθεί συνήθως να μην αγγίζει δημοσίως χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Συρία, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οι πολίτες τους (ή οι πράκτορες τους) εμπλέκονται, λόγω των σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν.


Σημειώνεται ότι ακόμη και τώρα οι Αιγύπτιοι, σύμφωνα με την έκθεση του Χορστ Ζεεχόφερ, δεν διεξήγαγαν δραστηριότητες πληροφοριών κατά της Γερμανίας. 


Στη Γερμανία, παρακολουθούσαν τους εχθρούς τους - μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας απαγορευμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, με κύριο αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην Αίγυπτο.


Φυσικά, είναι δυσάρεστο όταν κάποιος στην επικράτειά μιας χώρας ασχολείται με παράνομες δραστηριότητες πληροφοριών, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, δεν έγινε κακό στα συμφέροντα του ίδιου του Βερολίνου. 


Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι εάν οι Αιγύπτιοι δούλευαν ειδικά εναντίον της Γερμανίας, αυτές οι πληροφορίες δεν θα δημοσιοποιούνταν στην επίσημη έκθεση του Ζεεχόφερ.


Взгляд  (vzglyad)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr