Ο πρόεδρος Κοσόβου στο Ειδικό Δικαστήριο για 100 δολοφονίες Σέρβων, Αλβανών και Ρομά



Ιούλιος 15, 2020. 14:28

Μετά την πολύωρη ανάκριση της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ανακρίνεται και πάλι σήμερα Τετάρτη από τον Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης για κατηγορίες συμμετοχής του στη δολοφονία περίπου 100 Σέρβων, Αλβανών και Ρομά καθώς και πολιτικών αντιπάλων του ως διοικητής του τρομοκρατικού ‘Στρατού του Κοσσυφοπεδίου»- UCK.



Χθες, τη δεύτερη ημέρα της ακρόασης, ο Θάτσι έμεινε στο κτήριο του δικαστηρίου  έξι ώρες, αλλά όταν αποχώρησε, δεν προέβη σε δηλώσεις στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.
Μετά από αρκετές ώρες ανάκρισης τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, ο Θάτσι δήλωσε ότι άκουγε όλη την ώρα τα τεχνικά ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της Εισαγγελίας και ο νόμιμος εκπρόσωπός του.


Στα τέλη Ιουνίου, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα του δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου του UCK,  υπέβαλε σχέδιο κατηγορίας στην επιτροπή αυτού του δικαστηρίου, κατηγορώντας τον πρώην τρομοκράτη διοικητή του UCK,  Χασίμ Θάτσι και τον επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας του, Καντρί Βεσέλι, , για δολοφονία 100 ατόμων, καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως αναφέρει η σερβική Τέλεγκραφ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr