Σερβία-Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Ιούλιος 3, 2020. 22:32

Η Σερβία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα, Βελιγράδι, προβαίνοντας σε προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.


Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της πρωτεύουσας . Το 82,5% του συνολικού αριθμού των μολυσμένων στη Σερβία είναι εγγεγραμμένο στην πρωτεύουσα, Βελιγράδι,  ανέφερε η διοίκηση της πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε νέα μέτρα χθες το βράδυ, όπως το κλείσιμο των φοιτητικών κοιτώνων και των νυχτερινών κέντρων. 

Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από 100 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και περισσότερων από 500 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

 Σε ορισμένες πόλεις επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως και 5 ατόμων.  Οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες. 

Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλούς δήμους μετά από δραματική αύξηση των μολυσμένων.

 Οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάιο, όταν η κυβέρνηση άρχισε τον αποκλεισμό. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, τα θρησκευτικά φεστιβάλ και οι κοινοβουλευτικές εκλογές θεωρείται ότι συνέβαλαν στο δεύτερο κύμα μετάδοσης του ιού.

Υπάρχουν 15.195 μολυσμένοι και 287 νεκροί στη Σερβία.

 Οι αρχές κατέγραψαν 359 νέες υποθέσεις χθες. 

rtrs.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr