Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

Ο Πούτιν χλευάζει τους Αμερικανούς διπλωμάτες- γκέιΙούλιος 3, 2020. 22:57

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κορόιδεψε τη σημαία του ουράνιου τόξου, των ΛΟΑΤ- υπερηφάνειας, που αναρτήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα , υποδηλώνοντας ότι αντικατοπτρίζει τον προσανατολισμό των διπλωματών , ανέφερε το AFP.

 

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής διάσκεψης, ο  Πούτιν ρώτησε «ποιος εργάζεται σε αυτό το κτίριο» με αυτήν τη σημαία και ο γερουσιαστής  Αλεξέι Πουσκόφ απάντησε, «Αμερικανοί».

«Αφήστε τους να το γιορτάσουν. Δείχνουν τι είδους άνθρωποι εργάζονται εκεί», πρόσθεσε με ένα χαμόγελο.

Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες στο Σύνταγμα που περιλαμβάνουν ρήτρα γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που αποσκοπούν στην αποτροπή της νομιμοποίησης των ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, ο πρόεδρος εξήγησε ότι η Ρωσία δεν κάνει διακρίσεις εις βάρος ανθρώπων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Είπε ότι υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει την προώθηση ομοφυλοφιλικών σχέσεων με ανηλίκους, τον οποίο υπέγραψε το 2013 προκαλώντας καταιγίδα διεθνούς καταδίκης, διευκρινίζοντας ότι απλώς αποσκοπεί στην αποτροπή της προώθησης αυτής της τάσης.

Ο νόμος χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την απαγόρευση  των παρελάσεων της περηφάνιας των γκέι - LGBT pride. 

«Ας μεγαλώσει ένα άτομο, να γίνει ενήλικας και να αποφασίσει μόνος τη δική του πορεία. Απλά δεν χρειάζεται να του επιβληθεί κάτι», επέμεινε ο Πούτιν.

Σχολίασε ότι «όσοι μας επιτίθενται σε αυτή τη βάση προσπαθούν απλώς να σπάσουν μια ανοιχτή πόρτα».

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σουλίβαν είπε σε ένα βίντεο του Twitter στις 25 Ιουνίου ότι «η πρεσβεία μας δείχνει με τη σημαία του ουράνιου τόξου την αλληλεγγύη της», και ευχήθηκε  στους Ρώσους «χαρούμενη υπερηφάνεια ».

News.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr