Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Αμερικανοί κατάσκοποι κρατούνται σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία

Ιούλιος 14, 2020. 21:05

Συνελήφθησαν και κρατούνται Αμερικανοί στρατιωτικοί κατάσκοποι κοντά στις ρωσικές βάσεις στη Συρία, οι οποίοι συνέλεγαν πληροφορίες για την κίνηση σε αυτές.Ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας εντόπισαν  και συνέλαβαν Αμερικανούς στρατιωτικούς κατασκόπους  που ήταν αναμεμειγμένοι με τον ντόπιο πληθυσμό.


Όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα, πρόκειται για μέλη  της ομάδας Μεγκαβίρ αλ Σάουρα που εκπαιδεύονται και διδάσκονται από Αμερικανούς αξιωματικούς και στρατιώτες.


Η εκπαίδευσή τους αφορά  τη συλλογή ορισμένων μυστικών δεδομένων σχετικά με τις ρωσικές εγκαταστάσεις στη Συρία. Πιθανώς για σκοπούς μελλοντικών επιθέσεων.


Σύμφωνα με την παραδοχή τους:

«Ανήκουμε στην οργάνωση Μαγκαβίρ αλ Σάουρα. Η Ομάδα μας αποτελείται από οκτώ άτομα: 7 μαχητές και έναν οδηγό. Μας έστειλαν να λάβουμε πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές και ιρανικές βάσεις», είπε ένας από τους κατασκόπους στη διάρκεια της ανάκρισης.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι ρωσικές και ιρανικές βάσεις εμποδίζουν τους Αμερικανούς να προσεγγίσουν στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr