Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Η Αίγυπτος εγκατέστησε S-300 για προστασία της ανατολικής Λιβύης- Εκρήξεις στην Αλ ΟυατίγιαΙούλιος 14, 2020. 20:21

Λιβυκές ιστοσελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι η Αίγυπτος έχει αναπτύξει δύο συστήματα αεροπορικής άμυνας  S-300 για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της ανατολικής Λιβύης.مصر تنشر منظومتين للدفاع الجوي s-300 لحماية سماء الإقليم الشرقي لليبيا بطلب من مجلس النواب الليبي لتهدئة الوضع. #ليبيا
11:26 π.μ. · 14 Ιουλ 2020Twitter Web App


Το σχόλιο σημειώνει ότι η τοποθέτηση των συστημάτων S-300 έγινε κατόπιν αιτήματος του Κοινοβουλίου της Λιβύης για να ηρεμήσει η κατάσταση στην περιοχή.


Ένα άλλο σχόλιο στο Twitter σημειώνει ότι τα ξημερώματα ακούστηκαν εκρήξεις στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια. Αναφέρεται ότι άγνωστα αεροσκάφη βομβάρδισαν ξανά την αεροπορική βάση μετά την μεταφορά σε αυτήν των νέων τουρκικών συστημάτων αεράμυνας.


Όπως έχουμε σημειώσει η Τουρκία μετά την καταστροφή των συγκροτημάτων Hawk MIM-23, τα αντικατέστησε με το αναβαθμισμένο σοβιετικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-125 που αγόρασε από την Ουκρανία πριν από λίγες ημέρες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr