Ανίκανο αποδείχθηκε το τουρκικό «Coral» για ηλεκτρονικό πόλεμο στη Λιβύη





Ιούλιος 27, 2020. 22:37

Στη διάρκεια της επιδρομής των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 και Mirage-2000 στην αεροπορική βάση αλ Ουατίγια, τρία αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας Hawk καταστράφηκαν στις θέσεις των  τουρκικών δυνάμεων και των στρατευμάτων που είναι πιστές στον Φαγιέζ αλ Σάρατζ της Τρίπολης, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Coral» αποδείχθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τα πολεμικά αεροσκάφη.


Οι πληροφορίες σχετικά με την αεροπορική επίθεση είναι κάπως αντιφατικές. Έτσι, ενώ αρχικά αναφερόταν ότι οι επιθέσεις στην αεροπορική βάση προκλήθηκαν από αεροσκάφη MiG-29, αργότερα αναδείχθηκαν αποδείξεις για τη συμμετοχή των αεροσκαφών Mirage-2000 στην αποστολή καταστροφής των συστημάτων στην Αλ Ουατίγια. 


Το σημαντικό είναι ότι δεν ήταν ικανό το τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου να αντιμετωπίσει την αεροπορική επίθεση.


Αυτό εικάζεται, αλλά δεν είναι απολύτως βέβαιο, αφού δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσον χρησιμοποιήθηκαν τυπικά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου στα μαχητικά MiG-29 ή αν χρησιμοποιήθηκε το Talisman- σύστημα πυραυλικής άμυνας της Λευκορωσίας.


Η παρουσία του γαλλικού Mirage-2000 δείχνει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ συμμετείχε στην αεροπορική επίθεση - δεν είναι η πρώτη φορά που τα Αραβικά Εμιράτα υποστήριξαν τον Στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ.


Όπως έχουμε δημοσιεύσει πρόσφατα, στις 4 Ιουλίου, στην αεροπορική βάση αλ Ουατίγια της Λιβύης, που βρίσκεται 140 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, καταστράφηκαν τρία τουρκικά συστήματα άμυνας Hawk MIM-23 καθώς  και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και συστήματα ραντάρ από την Ουκρανία. 


Ο  Αμπντουλμαλίκ  αλ Μεντένι [Abdulmalik al-Medeni], μέλος της στρατιωτικής επιχείρησης της Τρίπολης « Ηφαίστειο της Οργής», επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ είναι οπλισμένη με γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9 εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-εδάφους.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr