Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την ΤουρκίαΦωτό Ria Novosti


Ιούλιος 27, 2020. 21:49


Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία και αυτές θα αρχίσουν άμεσα στις 29 Ιουλίου και θα κρατήσουν έως τις 10 Αυγούστου.Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν έπειτα από την επιδείνωση των συγκρούσεων στη μεθόριο Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν.


Αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti:


"Σύμφωνα με τη Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και της Δημοκρατίας της Τουρκίας,  θα πραγματοποιηθούν στο Αζερμπαϊτζάν κοινές  τακτικές ασκήσεις και εναέριες ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με ζωντανά πυρά με τη συμμετοχή των δυνάμεων εδάφους και των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών.


 Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν μονάδες των χερσαίων δυνάμεων, θωρακισμένα οχήματα, μονάδες πυροβολικού και ρίψεις οβίδων, καθώς και ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας και αεράμυνας  των στρατών των δύο χωρών ", ανέφερε το Γραφείο Τύπου Άμυνας του Μπακού.


Στις 12 Ιουλίου, άρχισαν συγκρούσεις και ανταλλαγές πυροβολισμών στα σύνορα της περιοχής Τοβούζ  του Αζερμπαϊτζάν και της  περιοχής Ταβούς  της Αρμενίας. 


Και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για τις  προκλήσεις. 


Οι συγκρούσεις για εδαφικές διαφωνίες στο  Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπάρχουν μεταξύ της Αρμενίας και του  Αζερμπαϊτζάν εδώ και 30 χρόνια. 


Μετά την επιδείνωση της κατάστασης και την αιματοχυσία στα σύνορα, η κυβέρνηση της  Άγκυρας εξέφρασε την υποστήριξή της στο Μπακού .


Σε πρόσφατη επίθεση οι ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απέτυχαν στο σχεδιασμό τους.Ria.Ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr