Τρίπολη: Διαφωνίες στην κυβέρνηση- παρασκήνιο στο «πραξικόπημα»


Αύγουστος  29, 2020. 22:18

 Ο ρυθμός των γεγονότων στην Τρίπολη επιταχύνεται με τη συνέχιση του λαϊκού κινήματος το οποίο δεν ανέχεται τις συνθήκες, που επιδεινώθηκαν από την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ  στην πρωτεύουσα της Λιβύης και αποκάλυψαν, επίσης, το παρασκήνιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στους πυλώνες της σύνθεσης της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, η οποία εκδηλώθηκε με απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Αλ Σάρατζ, σημειώνει η Sky News Arabia.


Την Παρασκευή, πηγές των μέσων ενημέρωσης της Λιβύης ανέφεραν ότι ομάδες της Τρίπολης προσκείμενες στην κυβέρνηση,  ματαίωσαν απόπειρα πραξικοπήματος που είχε προγραμματιστεί από τον απολυθέντα Υπουργό Εσωτερικών Φατί Μπασάγκα και τον αρχηγό του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας Χαλέντ αλ Μισρί  και την οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 

Ωστόσο, ποιο ήταν το παρασκήνιο αυτού του πραξικοπήματος και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό;

Στην πρωτεύουσα της Λιβύης, τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται πριν από περίπου μια εβδομάδα για την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ, καθώς ο λαός δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τη διαφθορά και τις κακές συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζει εξαιτίας της ηγεσίας του,  και παρά τη διαθεσιμότητα πόρων και εσόδων από τους πόρους της πλούσιας χώρας.

Η πρώτη αντίδραση αυτού του κινήματος ήταν η απόφαση του Προεδρικού Συμβουλίου να παύσει από τα καθήκοντά του, τον Υπουργό Εσωτερικών,  Φατί Μπασάγκα, με την επίκληση έρευνας για θέματα που σχετίζονται με αυτές τις διαδηλώσεις. 

Ο Υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Χαλέντ αλ Τιγιάνι , ανατέθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργείου.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η απόλυση του Μπασάγκα έρχεται στο πλαίσιο μιας απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Αλ Σάρατζ , σε συντονισμό με την οργάνωση της (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας και τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Επικρατείας,  Χαλέντ αλ Μισρί .

Τα δημοσιεύματα έδειξαν, επίσης, ότι οι ομάδες της Τρίπολης στην κυβερνητική δύναμη απέτρεψαν το προγραμματισμένο πραξικόπημα, και αυτές οι εκθέσεις ανέμεναν την έκδοση συμπληρωματικών αποφάσεων εναντίον των ηγετών της οργάνωσης  της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που είναι στην εξουσία.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Μπασάγκα μετέβη στην Τουρκία όπου συνάντηση αξιωματούχους της τουρκικής ηγεσίας.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr