Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

«Άγνωστοι» επιτέθηκαν σε τουρκική βάση και την κατέστρεψαν στη Συρία


Αύγουστος  29, 2020. 22:50

 

Λίγες ώρες πριν από τα μεσάνυχτα, άγνωστοι επιτέθηκαν και κατέστρεψαν μια τουρκική στρατιωτική βάση που δημιουργήθηκε στη βορειοανατολική Συρία. 


Σύμφωνα με ορισμένα δεδομένα,  εκδηλώθηκε μια ισχυρή έκρηξη  σε αυτήν, ωστόσο, ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αεροσκάφος, ενώ άλλοι εκφράζουν την άποψη ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ένα κινητό οπλοπολυβόλο.

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό ότι μετά την ισχυρή έκρηξη στην τουρκική στρατιωτική βάση, η οποία είναι ένας σταθμός παρατήρησης, τουλάχιστον τρία τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα εμφανίστηκαν σε αυτήν την περιοχή, παρέλαβαν τραυματίες και νεκρούς, ενώ πηγές αναφέρουν ότι το  τουρκικό  στρατιωτικό παρατηρητήριο καταστράφηκε, σχεδόν, ολοσχερώς.

Παρά την απουσία επίσημων δηλώσεων από την Άγκυρα,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ο ρωσικός στρατός, ειδικότερα, το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό κατηγορεί τη Ρωσία και το Ιράν για αυτό που συνέβη, σημειώνοντας ότι βρίσκονται πίσω από αυτό που συνέβη και απαιτούν να σπάσουν όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες από την έναρξη επιθετικής επιχείρησης κατά  του στρατού της Συρίας και των συμμάχων του.

Νωρίτερα, αραβικές πηγές ανέφεραν ότι μετά από αυτήν την τουρκική στρατιωτική βάση συντονίστηκαν επιθέσεις εναντίον του ρωσικού και του ιρανικού στρατού στην επαρχία Λατάκια.

Avia.pro


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr