Λιβύη: "Μυστηριώδης" επίθεση σε αεροπορική βάση στη Μισράτα - καταστράφηκαν τουρκικά ελικόπτερα

 

Αύγουστος 4, 2020. 17:22


Συνεχείς επιθέσεις παρατηρήθηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση της Τουρκίας στη Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιθέσεις άρχισαν χθες αργά το βράδυ κατά θέσεων του τουρκικού στρατού στο αεροδρόμιο της Μισράτα.


Πηγές επεσήμαναν ότι  υπήρξαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις, σε υπόστεγα που φυλάγονταν τουρκικά ελικόπτερα και drone καθώς και ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μεταφέρει όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη.

 Μόλις πριν από δύο ημέρες, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης δημοσίευσαν φωτογραφίες τουρκικών στρατιωτικών ελικοπτέρων που έφθασαν στην


Τα τουρκικά ελικόπτερα που μεταφέρθηκαν στη Μισράτα


αεροπορική βάση στη Μισράτα, απειλώντας ότι θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του στρατού του Χαφτάρ, ωστόσο, κρίνοντας τις φωτογραφίες της σκηνής, οι απώλειες του τουρκικού στρατού και των κυβερνητικών δυνάμεων εθνικής συμφωνίας ήταν πολύ μεγάλες.


Πηγές εμπειρογνωμόνων ανέφεραν ότι η επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mig-29 πραγματοποιήθηκε από απόσταση, εκτός της εμβέλειας των τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, ενώ πηγές από την κυβέρνηση της Τρίπολης δήλωσαν ότι οι επιθέσεις ήταν πολύ μυστηριώδεις, καθώς δεν ανιχνεύθηκε  ούτε έγινε ορατό πολεμικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με αυτούς η επίθεση έγινε πιθανόν με drone.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες αεροπορικές επιθέσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης τους τελευταίους μήνες κατά θέσεων των τουρκικών δυνάμεων και της εθνικής συμφωνίας στη Μισράτα.

Μάλιστα, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, μιλώντας προχθές στο στράτευμα, σύμφωνα με το Sky News Arabia που φιλοξένησε το σχετικό βίντεο, δήλωσε ότι δεν θα μείνει ούτε ένα τουρκικό στοιχείο στη Λιβύη.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr