Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Από την κρίση Ελλάδας- Τουρκίας, κινδυνεύει το …Κοσσυφοπέδιο!

Αύγουστος  13, 2020. 22:48

Πρίστινα.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου του τμήματος φιλοσοφίας, Μπλερίμ Λατίφι, έχει προβεί σε προειδοποιήσεις για κινδύνους στο Κοσσυφοπέδιο, εξαιτίας του ξεσπάσματος μεγάλης κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.


Σημειώνει ότι η σύγκρουση των δύο χωρών οφείλεται στα αποθέματα υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι τα ισχυρά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, αλλά και η ΕΕ εμπλέκονται σε αυτήν τη σύγκρουση.

Ο Λατίφι σημειώνει  ότι «κανείς πλέον δεν ασχολείται με το Κοσσυφοπέδιο, και ο χρόνος δεν λειτουργεί πια για εμάς».

«Η χημική έκρηξη στο Λίβανο και η πτώση της κυβέρνησης εκεί θα μπορούσαν εύκολα να ξαναρχίσουν έναν κύκλο εμφυλίων πολέμων στον αραβικό κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απολύτως σαφές ότι κανείς δεν θα έχει χρόνο να πάρει σοβαρά το Κοσσυφοπέδιο. Ο χρόνος δεν λειτουργεί για εμάς. Αντιθέτως, όλες οι τάσεις μιλούν το αντίθετο. Όταν προσθέτουμε σε αυτό το γεγονός ότι  και εμείς οι ίδιοι δεν παίρνουμε στα σοβαρά την κατάστασή μας, δεν είναι καθόλου δύσκολο να μαντέψουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες», γράφει χαρακτηριστικά.

 FMimages, Nje Komb

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr