Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας συγχαίρει τον Έλληνα πλοίαρχο που έπεσε σε τουρκικό πλοίο


 Αύγουστος 18, 2020. 20:31

 

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τον πλοίαρχο του ελληνικού πολεμικού πλοίου που συγκρούσθηκε με τη φρεγάτα Κεμάλ Ρεις στην ένταση της Ανατολικής Μεσογείου. Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σε πρόσφατη ανακοίνωση ότι «το περιστατικό ήταν «ατύχημα», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνεχάρη την πλοίαρχο της ελληνικής φρεγάτας που «κατά λάθος» συγκρούστηκε με τουρκικό πλοίο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ελληνικής εφημερίδας «Καθημερινή», ανέφερε ότι ο πλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης,  έκανε το καθήκον του έναντι του υπουργού.

Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι η ελληνική φρεγάτα την περασμένη εβδομάδα παρενοχλούσε το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, οπότε η τούρκικη φρεγάτα Κεμάλ Ρέις επενέβη.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση στην ομιλία του στην επέτειο του κόμματος αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο. «Δώσαμε την απάντησή μας σε αυτές τις επιθέσεις στη γλώσσα που κατανοούν με τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαμε. Τη δώσαμε και σήμερα! Τους είπαμε: κοιτάξτε, μην επιτεθείτε στον επικεφαλής μας το Ορούτς Ρέις, αν επιτεθείτε θα πληρώσετε βαρύ τίμημα». Σήμερα έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Και συνέχισε:

«Στον ελληνικό Τύπο υπήρχαν οι ισχυρισμοί ότι το Κεμάλ Ρέις επλήγη κατά τη διάρκεια της επέμβασης και αποσύρθηκε στο λιμάνι. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με χτεσινή του ανάρτηση απέδειξε ακόμη μία φορά ότι το Κεμάλ Ρέις είναι σε καλή κατάσταση και ότι συνεχίζει το ενεργό του καθήκον», σημειώνει το δημοσίευμα.

 Σημειώνεται ότι το τούρκικο δημοσίευμα παρουσιάζει φωτό της φρεγάτας Λήμνος, αλλά όχι της τούρκικης φρεγάτας Κεμάλ Ρέις, για  ...ευνόητους λόγους.

  haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr