Τουρκικός πύραυλος χτύπησε τη ρωσική βάση στη Συρία - για αντίποινα λένε οι Ρώσοι

Αύγουστος 7, 2020. 22:46

 

Η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση «Χμέιμιμ» δέχθηκε επίθεση για πρώτη φορά από τουρκικό «РСЗО» (Σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων).


Για πρώτη φορά, τουρκικά «РСЗО» τύπου T-122 Sakarya επιτέθηκαν στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση " Χμέιμιμ " στη Συρία. 


Τα δεδομένα σχετικά με αυτό το χτύπημα επιβεβαιώθηκαν από εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και, όπως εικάζουν οι ειδικοί, η επίθεση εναντίον του ρωσικού στρατού οφείλεται στο γεγονός , σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα,  πως αυτά που κατέστρεψαν τουλάχιστον τρία συστήματα αεροπορικής άμυνας MiM-23 "Hawk" στη Λιβύη, ήταν μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, γράφει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πτέραρχος  Αλεξάντερ Στσερμπίτσκι, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία,  ο ρωσικός στρατός πρέπει να λάβει μέτρα για την εξουδετέρωση αυτών των επιθέσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι μαχητές τρομοκρατικών οργανώσεων βομβαρδίζουν θέσεις κυβερνητικών δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, επιχειρώντας, επίσης, να επιτεθούν στη ρωσική αεροπορική βάση «Χμέιμιμ» με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και συστημάτων πυραύλων πολλαπλών εκτόξευσης μεγάλης εμβέλειας», γράφει η Rossiyskaya Gazeta.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σήμερα το σύστημα «РСЗО» /στα αγγλικά MLRS, μεγάλης εμβέλειας στη Συρία είναι το τούρκικο T-122 Sakarya, ικανό να χτυπήσει στόχους σε αποστάσεις έως και 40 χιλιόμετρα - το MLRS που χρησιμοποιούσαν οι  τζιχαντιστές είχε μέγιστο εύρος δέσμευσης στόχου 28-30 χιλιομέτρων. 

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία, την απόσταση από την περίμετρο της αεροπορικής βάσης Khmeimim έως το έδαφος  που ελέγχεται από τους μαχητές είναι 38-40 χιλιόμετρα, πράγμα που δείχνει την άμεση συμμετοχή της Τουρκίας στην επίθεση», σημειώνει το Avia.pro.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία διέκοψε για άλλη μια φορά τις κοινές περιπολίες στη ζώνη αποκλιμάκωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr