Η νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν θα αλλάξει την εξωτερική πολιτική της χώρας


Σεπτέμβριος 9, 2020. 19:30

  Οι επικεφαλής των τριών κομμάτων που κέρδισαν την πλειοψηφία στις εκλογές του Μαυροβουνίου υπέγραψαν σήμερα μια μετεκλογική συμφωνία, δεσμεύοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει πρωτοβουλίες ή διαδικασίες που στοχεύουν στην αλλαγή των κρατικών συμβόλων του Μαυροβουνίου ή στην αλλαγή των στόχων  της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.


«Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Μαυροβουνίου, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το έθνος, τις πολιτικές σχέσεις.… Θέλουμε να σεβόμαστε όλα τα δικαιώματα των πολιτών, και ιδίως τα βασικά - την ελευθερία τους», δήλωσε ο Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ηγέτης του  συνασπισμού «Για το μέλλον του Μαυροβουνίου», στο οποίο τα φιλο-σερβικά κόμματα στο Μαυροβούνιο είναι ενωμένα και που έχει την υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Η συμφωνία αναφέρει ότι η νέα δημοκρατική κυβέρνηση θα αποπολιτικοποιήσει πλήρως τα βασικά κυβερνητικά θεσμικά όργανα, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν ασυμβίβαστο αγώνα κατά του εγκλήματος και της διαφθοράς. 

Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να σεβαστεί το Σύνταγμα και από αυτή την άποψη δεν θα ξεκινήσει πρωτοβουλίες ή διαδικασίες για να αλλάξει την κρατική σημαία, το έμβλημα και τον ύμνο.

Οι συνασπισμοί στη Συμφωνία δεσμεύθηκαν επίσης να μην κινήσουν διαδικασία για ανάκληση της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

MakFax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr