Ahram: Η Κύπρος θα αναδείξει τις τουρκικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Νότιων Χωρών της ΕΕ


Σεπτέμβριος 9, 2020. 19:55

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Παναγιώτης Σεντώνας, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου , Νίκος Αναστασιάδης, θα παρουσιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Νότιων Χωρών της ΕΕ- Med7 , που φιλοξενεί την Πέμπτη η Γαλλία, γράφει η Ahram του Καΐρου.


Το δημοσίευμα που επικαλείται την Cyprus Mail, αναφέρει ότι στη σύνοδο κορυφής επιδιώκεται η προσέγγιση και η δημιουργία κοινών θέσεων μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών σε θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ο Κύπριος αξιωματούχος δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί, επίσης, στην προώθηση ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στη διαμόρφωση μιας νέας και φιλόδοξης πολιτικής στην περιοχή.

Ο Σεντώνας τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις παράνομες ενέργειες που πραγματοποιεί η Τουρκία στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και θα συζητηθούν άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων περιφερειακών θεμάτων όπως εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία, τον Λίβανο και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Η διάσκεψη κορυφής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο γαλλικό νησί της Κορσικής, με επικεφαλής τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν, και με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας και της Κύπρου.


Ahram

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr