Μόσχα: Ο Λαβρόφ σε συνάντηση με τους Κούρδους, ενώ βρισκόταν εκεί η τουρκική αντιπροσωπεία


Σεπτέμβριος 2, 2020. 08:28

Τη χρονική στιγμή που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ φιλοξένησε την κουρδική αντιπροσωπεία από τη Συρία,  του YPG, έγινε γνωστό ότι η τουρκική αντιπροσωπεία βρισκόταν, επίσης, στη Μόσχα. Αυτό προκάλεσε την αρνητική αντίδραση της τουρκικής διπλωματίας.


Η  τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών πρέσβη Sedat Önal πήγε στη Μόσχα για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως τη Λιβύη και τη Συρία.

 Η αντιπροσωπεία αυτή, με επικεφαλής τον Önal, περιελάμβανε διπλωμάτες καθώς επίσης στρατιωτικούς και αξιωματούχους πληροφοριών.

Οι τουρκικές και ρωσικές αντιπροσωπείες συζήτησαν τη διαδικασία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη και την τελευταία που δημιουργήθηκε, ειδικά στη Σύρτη. 

Εκτός από τη Λιβύη, οι εξελίξεις στη Συρία ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη των αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία  του YPG,  ενώ η τουρκική αντιπροσωπεία βρισκόταν στη Μόσχα.  Η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει την κουρδική Ομάδα Λαϊκής Υποστήριξης- YPG, ως τρομοκρατικό στοιχείο, παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος που αγωνίζεται για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr