Μακρόν στο Ιράκ: Η Γαλλία υποστηρίζει τις προσπάθειες προστασίας της κυριαρχίας της χώρας


Σεπτέμβριος 2, 2020. 18:36

 Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουσταφά Αλ Καζέμι δήλωσε σήμερα, Τετάρτη,  ότι συζήτησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα για το σχέδιο ενός πυρηνικού εργοστασίου που μπορεί να καλύψει τη χρόνια έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ .


Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη, τόνισε ότι μίλησε με τον Μακρόν σχετικά με ένα μελλοντικό σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και χρήση αυτής για ειρηνικά έργα  υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, που θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας και θα αντιμετώπιζε την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης με τον Μακρόν,  τη στρατιωτική συνεργασία κατά του ISIS και τη γαλλική υποστήριξη για τη δημιουργία μετρό στη Βαγδάτη.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία με το Ιράκ πρέπει να σέβεται την κυριαρχία του, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία υποστηρίζει τις προσπάθειες του  Αλ Καζέμι για την ενίσχυση της ιρακινής κυριαρχίας, καθώς και τη συμφιλίωση όλων των ενόπλων δυνάμεων, αναφερόμενος στις ένοπλες σιιτικές φατρίες, οι περισσότερες από τις οποίες υποστηρίζουν το Ιράν, σημειώνει η αιγυπτιακή Ahram.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr