Κύπρος: Ξεκινούν ασκήσεις με το βρετανικό ναυτικό


Οκτώβριος 13, 2020. 22:09

 

Εκτεταμένα στρατιωτικά γυμνάσια ανάμεσα στην Κύπρο και τη Βρετανία αναμένονται το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού στην Κύπρο τα οποία θα πλέουν στην περιοχή μας όλο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

 

Στο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για επίδειξη του εύρους της αμυντικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου. Στις ασκήσεις θα συμμετέχει η ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού HMS Albion.

 

Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στην 7η πολυεθνική άσκηση διαχείρισης κρίσεων της Κύπρου με την επωνυμία ΝΕΜΕΣΙΣ καθώς επίσης και την πρώτη κοινή στρατιωτική εκπαιδευτική άσκηση Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου στη στεριά καθώς επίσης και στην περιοχή του κόλπου της Λεμεσού.

 

Σε δηλώσεις του ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο Στίβεν Λίλι, ανέφερε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού στην Κύπρο και την πρώτη φορά που οι Βρετανικές και κυπριακές ένοπλες δυνάμεις θα ασκηθούν από κοινού σε κυπριακό έδαφος.

 

«Η κλίμακα της ανάπτυξης και του προγράμματος δραστηριοτήτων της εδώ στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη της δυναμικής της διμερούς αμυντικής μας σχέσης και της δέσμευσής μας να κάνουμε περισσότερα μαζί, όπως περιγράφεται στο Μνημόνιο Συναντίληψης του 2019 ».

 

Ο Επικεφαλής Στρατηγός των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, Ρομπ Τόμσον, εξέφρασε την ικανοποίηση αυτού όπως και του προσωπικού των βάσεων για αυτή την εξέλιξη σηεμειώνοντας ότι αποτελεί μια ευκαιρία για να δουν τους φίλους και εταίρους τους στην Εθνική Φρουρά να ασκούνται από κοινού με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Alpha News

--

The Hellenic Information Team