Αρμένιοι βιάστηκαν να κάψουν το χωριό τους, μετά έμαθαν την τραγική αλήθεια


Ιανουάριος 26, 2020. 21:51

Οι ειδήσεις ότι οι Αρμένιοι  έκαψαν τα σπίτια τους σε περιοχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ αφού θα τα εγκατέλειπαν, για να μην τα βρουν οι Αζέροι, δεν εκπλήσσουν κανέναν, αλλά ένα μάλλον ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στο χωριό Χαρεκτάρ, που κάηκε τελείως.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι στη συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για την παύση του πολέμου, το χωριό αυτό παρέμεινε στην Αρμενία.

 Από ό,τι διαπιστώνεται, το λάθος είναι της αρμενικής κυβέρνησης, η οποία ερμήνευσε εσφαλμένα τις συμφωνίες που υπέγραψε η ίδια.

Ο Αρμένιος πολιτικός επιστήμονας Samvel Meliksetyan ανέφερε το τραγικό περιστατικό.

Η αρμενική κυβέρνηση δημοσίευσε έναν κατάλογο οικισμών που πρέπει να εγκαταλειφθούν από τους Αρμένιους. Το χωριό Χαρεκτάρ ήταν επίσης στη λίστα. Επομένως, οι κάτοικοί του άρχισαν να καίνε και να διαλύουν τα σπίτια τους, παίρνοντας μαζί τους ότι μπορούσαν.

Αλλά, όλο το χωριό καταστράφηκε εντελώς από ένα ηλίθιο και γελοίο λάθος.


 Οι Αρμένιοι καίνε τα σπίτια τους πριν τα εγκαταλείψουν


Η περιοχή Kalbajar, όπου βρίσκεται το χωριό  Χαρεκτάρ «Charektar», τέθηκε υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν στις 25 Νοεμβρίου. Αλλά ούτε Ρώσοι ειρηνευτές ούτε στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν ήρθαν ποτέ σε αυτό.

«Φταίει ο Υπουργός Παιδείας, ή ήταν λάθος του υπουργού Οικονομικών που παραιτήθηκαν; Ή φταίνε οι χωρικοί; Αλλά σε καμία περίπτωση το ανώτατο κύριο Γαϊδούρι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχολιαστής.

Τόνισε, ακόμη, ότι μια παρόμοια ιστορία συνέβη και με το χωριό Ακαναμπέρντ, αλλά εκεί ζούσαν ελάχιστοι άνθρωποι…, γράφει το αρμενικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr