Αλβανία: Τα ΗΑΕ θα κατασκευάσουν 2000 διαμερίσματα στο Δυρράχιο – και θα αναδιαμορφώσουν το λιμάνι


Νοέμβριος 26, 2020. 20:30

Τίρανα.

Η αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμφωνία χρηματοδότησης και κατασκευής 2000 νέων διαμερισμάτων στο Δυρράχιο, καθώς και τη διακυβερνητική συμφωνία για ένα επενδυτικό πρόγραμμα των Εμιράτων στην Αλβανία.

Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στο Αμπού Ντάμπι για την υπογραφή των διακυβερνητικών συμφωνιών.

«Κατά σύμπτωση, σαν σήμερα έγινε ο μεγάλος σεισμός στο Δυρράχιο και έχουμε την 1η επέτειο της τραγωδίας μας, έπρεπε να έρθω στο Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να υπογράψω τη χρηματοδοτική συμφωνία για την κατασκευή 2000 νέων διαμερισμάτων στο Δυρράχιο. 

»Ήταν η αδελφική καλοσύνη ενός πολύτιμου φίλου, του πρίγκιπα, του Σεΐχη  Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν  που εκείνες τις ζοφερές μέρες μου άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και άκουσε την προσευχή μου για βοήθεια, η οποία κατέστησε δυνατή με την εξαιρετική εκδήλωση και «Αξέχαστη αλληλεγγύη εκ μέρους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Διάσκεψη των Βρυξελλών», δήλωσε ο Ράμα.




«Σήμερα θα υπογράψουμε τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για άμεσες διαπραγματεύσεις με την αλβανική κυβέρνηση με την εταιρεία Emirati για άμεσες επενδύσεις στην Αλβανία, ξεκινώντας από το Δυρράχιο», - δήλωσε ο Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε επίσης τη μεγάλη επένδυση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον μετασχηματισμό τους εμπορευματικού λιμένα του Δυρραχίου που «είναι ένα από τα ομορφότερα τουριστικά λιμάνια της Μεσογείου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr