Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη δωρεά αρμάτων μάχης


Νοέμβριος 28, 2020. 21:25

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από το στρατόπεδο «Μίγια Στανιμίροβιτς» στη Νις, ευχαρίστησε  τη Ρωσία και τον πρόεδρο της, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη δωρεά αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Στο στρατόπεδο παρουσιάστηκαν 11 άρματα μάχης 72MS και 10 θωρακισμένα οχήματα BRDM-2.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι με τη δωρεά αυτή η Σερβία ενισχύει περαιτέρω τον στρατό και, όπως είπε,  καθώς και τη θέση της στρατιωτικής ουδετερότητας, ώστε να αποτρέψει κάθε πιθανό επιτιθέμενο.

Εκτός από τον Βούτσιτς, στην παρουσίαση των αρμάτων μάχης παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας και Υπουργός Άμυνας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Σερβικού Στρατού, Στρατηγός Μίλαν Μοισίλοβιτς και ο Ρώσος Πρέσβης στη Σερβία, Αλεξάνταρ Μποκάν-Χαρτσένκο.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι τα τανκς θα φτάσουν από τη Ρωσία σε σύντομο χρονικό διάστημα.  

«Τριάντα σύγχρονα άρματα μάχης T-72 πρέπει να φτάσουν ως μέρος της συμφωνίας Βούτσιτς-Πούτιν στο Σότσι. Θα ενισχύσουν σημαντικά τις  μαχητικές δυνατότητες μας», είπε στην Pink TV την 1η Νοεμβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr