«Η παραγωγή του άρματος μάχης Altay εξαρτάται από τη ...Γερμανία!»- τούρκικο δημοσίευμα


Νοέμβριος 29, 2020. 15:52

Τελικά αποδείχθηκε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή για άδεια εξαγωγής από τη Γερμανία προκειμένου να αρχίσει η μαζική παραγωγή του άρματος μάχης Altay, για το οποίο η κυβέρνηση του AKParti  το ονόμαζε ως «εγχώριο και εθνικό», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με άρθρο του Μουσταφά Τσακίρ από την εφημερίδα ‘Cumhuriyet’, - γράφει η  Haber3.com, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εντυπωσίασε με τις δηλώσεις του για την τελευταία κατάσταση του άρματος μάχης Altay στη διάρκεια του προϋπολογισμού που υποβλήθηκε ένα σχέδιο του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

Ο Οκτάι, σε απάντηση στην κριτική των βουλευτών σχετικά με το γεγονός ότι το τανκ Altay δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή, δήλωσε ότι οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει ακόμη της συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την (τουρκική) BMC, προκειμένου να αρχίσει η μαζική παραγωγή του άρματος μάχης.

Στη διάρκεια συζήτησης για τον προεδρικό προϋπολογισμό, οι βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση λέγοντας ότι «η παραγωγή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι το τανκ  Altay έχει τελειώσει τη διαδικασία».

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Αλτάι- συνεχίζει το δημοσίευμα- υπενθύμισε ότι η συμφωνία για τη μαζική παραγωγή του άρματος μάχης υπεγράφη μεταξύ της προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας και της BMC στις 9 Νοεμβρίου 2018.

Αναφέροντας ότι έχουν υπογραφεί υπεργολαβίες μεταξύ της BMC και των γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών MTU και RENK, ο Οκτάι είπε:

«Έγινε αίτηση για έγκριση των αδειών εξαγωγής στις γερμανικές αρχές προκειμένου να λάβουν την κρατική άδεια. Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει τις εν λόγω άδειες», είπε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr