Αλβανία-Φόρουμ: «Σκέψεις για τη γεωπολιτική στα Βαλκάνια και την Αλβανία»


Νοέμβριος 11, 2020. 18:44

Τίρανα.

«Οι ελεύθερες εκλογές βοηθούν στη σταθερότητα, ενώ όσοι προσπαθούν να επηρεάσουν τις ψήφους των πολιτών, είναι εχθροί της δημοκρατίας» δήλωσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μεντίου κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Σκέψεις για τη γεωπολιτική στα Βαλκάνια και την Αλβανία».

Στο Φόρουμ που διοργανώθηκε στα Τίρανα από το πολιτικό συμβούλιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Μεντίου είπε ότι οι αυταρχικοί, διεφθαρμένοι ηγέτες με την κατάληψη του κράτους οδηγούν σε μακροπρόθεσμη αποσταθεροποίηση.

«Είναι σαφές σήμερα ότι αυταρχικοί, διεφθαρμένοι ηγέτες όταν βρίσκονται στην εξουσία οδηγούν σε μακροπρόθεσμη αποσταθεροποίηση. Υπάρχει ισχυρή πεποίθηση ότι, ενόψει διχασμών από την Κίνα και τη Ρωσία από τη μια και την ΕΕ και οι ΗΠΑ από την άλλη,  δεν μπορούν να το επιτρέψουν αυτό και να αποδεχθούν την αστάθεια και την έλλειψη επιρροής στα Βαλκάνια», είπε.

Στο φόρουμ, στο οποίο παρακολούθησαν επίσης πολιτικοί από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μεντίου είπε ότι οι περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή μαζικά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξεύρεση απασχόλησης με το πρόσχημα του ασύλου.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr