Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκατοντάδες τζιχαντιστές στα σύνορα με Λιβύη


Δεκέμβριος 9, 2020. 21:38

Πρόσφατα έγινε αναφορά για ανάπτυξη μονάδων του στρατού της Αιγύπτου στα σύνορα με τη Λιβύη, προοιωνίζοντας εξελίξεις στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, οι αιγυπτιακές αεροπορικές δυνάμεις προέβησαν σε επιθέσεις εναντίον τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη.

«Μια άνευ προηγουμένου επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29M / M2 και μαχητικά Mirage 2000 της αιγυπτιακής ππολεμικής αεροπορίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των συνόρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης, ενώ ως αποτέλεσμα της επίθεσης σκοτώθηκαν εκατοντάδες μαχητές, δεκάδες συστήματα εξοπλισμού, αποθήκες με όπλα κλπ», όπως αναφέρεται.

Πληροφορίες λένε ότι οι αιγυπτιακές επιθέσεις έγιναν λόγω της ανάπτυξης συστημάτων αεροπορικής άμυνας που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία, τα οποία στο μέλλον θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα για τις επιθέσεις της Αιγύπτου.


Σύμφωνα με το Avia pro,  οι επιθέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο στο έδαφος της Λιβύης, αλλά και σε αιγυπτιακά εδάφη, όπου εκτός από τους Τούρκους τζιχαντιστές, υπήρχαν και τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’- ISIS.

«Κάθε χρόνο, ο αιγυπτιακός στρατός καταστρέφει έως και 500 διαφορετικά  οχήματα στα οποία οι μαχητές προσπαθούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο ή να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στους τρομοκράτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», σύμφωνα με τον «Репортёр»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr