Αλβανοί Σκοπίων: Η Βουλγαρία έχει εδαφικές αξιώσεις στη Βόρεια Μακεδονία


Δεκέμβριος 2, 2020. 23:43

Σκόπια.

Η Βουλγαρία εξακολουθεί να έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο Ζιγιαντίν Σέλα, αρχηγός του κόμματος της  αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Συμμαχία για τους Αλβανούς», στο κανάλι των Σκοπίων TV21.

«Το θέμα που άνοιξε πρόσφατα η Βουλγαρία με την μη αποδοχή της ταυτότητας και της γλώσσας της Βόρειας Μακεδονίας, κατά την άποψή μου, αυτό που δεν λέγεται σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι η Βουλγαρία εξακολουθεί να έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Σέλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Fokus’,  η διαμάχη βασίζεται προς το παρόν σε πολλά ιστορικά στοιχεία, αλλά στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από αυτά, και ο αλβανικός παράγοντας στα Σκόπια δεν εμπλέκεται καθόλου στην επίλυση τόσων σημαντικών ζητημάτων.

Ο Σέλα εξέφρασε κατέκρινε τα σχολικά βιβλία ιστορίας που παρουσιάζουν τους Αλβανούς ως ‘προσωρινό’ λαό στην επικράτεια της χώρας.

«Συνεχίζουμε να ζούμε εδώ στη Βόρεια Μακεδονία, ως «προσωρινός λαός» σύμφωνα με την ιστορία που διδάσκονται οι Αλβανοί μαθητές που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά έχει να κάνει με την επιβαλλόμενη πολιτική ιστορία», είπε ο ηγέτης της Συμμαχίας για τους Αλβανούς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr