Λιβύη: 20 χιλιάδες μαχητές και μισθοφόροι κατέλαβαν τα σπίτια Λίβυων


Δεκέμβριος 21, 2020. 21:11

«Οι ξένοι ήρθαν εδώ ως φιλοξενούμενοι, αλλά τώρα καταλαμβάνουν τα σπίτια σας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων».

Αυτό δήλωσε  η Στέφανι Ουίλιαμς  επικεφαλής της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, τονίζοντας : «Αυτοί προκαλούν τη ροή όπλων στη χώρα σας και η χώρα σας δεν χρειάζεται περισσότερα όπλα».

Οι δηλώσεις της έγιναν κατά την τρίτη συνάντηση του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης που έλαβε χώρα στην Τυνησία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η παρουσία ξένων στη Λιβύη δεν είναι προς το συμφέρον σας, αλλά μάλλον αυτοί έχουν όφελος από τη Λιβύη».


Η Ουίλιαμς είπε ότι υπάρχει μια σοβαρή κρίση με την ξένη παρουσία στη Λιβύη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό σας».

Εντούτοις επεσήμανε «Έχουμε προχωρήσει πολύ στο φόρουμ διαλόγου στην Τυνησία, με τον καθορισμό ημερομηνίας για τις εκλογές».

Όσον αφορά την κατάσταση ασφάλειας, είπε ότι είναι "ακόμη εύθραυστη" στη Λιβύη , παρά την μεγάλη πρόοδο που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών συνομιλιών, και την ικανότητα ανάπτυξης ενός χάρτη πορείας που θα οδηγούσε τη χώρα στις εκλογές, είπε.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr