Τα Δυτικά Βαλκάνια στις έξι επείγουσες προτεραιότητες των νέων διοικήσεων ΗΠΑ και Γερμανίας


Ιανουάριος 27, 2021. 18:24. Ελλάδα.


Σκόπια.

 Τα Δυτικά Βαλκάνια βρίσκονται στον κατάλογο κοινών προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ανέφεραν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική συνομιλία.

Στη συνομιλία μεταξύ των δύο πολιτικών, η επίλυση της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια τοποθετήθηκε στον κατάλογο των έξι πιο επειγόντων θεμάτων, σε θέματα που σχετίζονται με το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο Μπάιντεν είχε εκφράσει στην καγκελάριο την επιθυμία του να εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την πρόθεσή του να αναβιώσει τη διατλαντική συμμαχία, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ακρογωνιαίο λίθο της συλλογικής ασφάλειας και των κοινών δημοκρατικών αξιών.

Ο Μπάιντεν και η Μέρκελ συμφώνησαν σε κοινές προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής, όπως το Αφγανιστάν, η Κίνα, το Ιράν, η Ρωσία, η Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια, και συμφώνησαν για τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ανανεωμένης δέσμευσης των ΗΠΑ σε πολυμερείς οργανισμούς, την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, την πανδημία του Covid-19 και τη συνέχιση μιας βιώσιμης παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, προσθέτει η ανακοίνωση.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr