Το Διεθνές Δικαστήριο αρνήθηκε στον Χασίμ Θάτσι προσωρινή απελευθέρωση


Ιανουάριος 27, 2021. 19:17. Ελλάδα.

Χάγη.

Ο δικαστής της προδικαστικής διαδικασίας του Ειδικού Δικαστηρίου, Νίκολας Γκάι, αρνήθηκε την προσωρινή απελευθέρωση του Χασίμ Θάτσι, όπως αναφέρει σερβικό δημοσίευμα.

Με απόφαση της 22ας Ιανουαρίου, ο δικαστής ανέφερε ότι παρόλο ο κατηγορούμενος έδειξε σημεία συνεργασίας με το δικαστήριο, όπως η εθελοντική παράδοσή του και η άρνηση του να κρυφθεί πίσω από την ασυλία του προέδρου του Κοσόβου,  τα οποία είναι υπέρ του, αλλά, δεν μπορούν να αποσβήσουν τον κίνδυνο της φυγής του.

Ο Νίκολας Γκάι σημείωσε ότι ο Χασίμ Θάτσι κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα για τα οποία, εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να δικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, επιπλέον , έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστηρικτών  που είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν εάν φύγει.

Ο δικαστής επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί ένας αριθμός εγκλημάτων που κατέθεσαν νέοι μάρτυρες και θύματα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου – UCK.

Beta, ruSerbia.com,

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr