Βουλγαρία: Ιδρύεται ειδική μονάδα χωροφυλακής για την προστασία των κρατικών υπαλλήλων


Ιανουάριος 2, 2021. 19:36

Σόφια.

Δημιουργείται μια νέα ειδική μονάδα στη χωροφυλακή με αντικείμενο τις καταστάσεις ομηρίας ατόμων και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μέλη που θα στελεχώσουν τη νέα μονάδα ειδικών επιχειρήσεων άρχισαν ήδη να παρακολουθούν την εκπαίδευση με σκοποβολή, επιθεώρηση και ασφάλεια κτιρίων, κράτηση τρομοκρατών και απελευθέρωση ομήρων.

Με τις αλλαγές του νόμου, το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει πλέον την εξουσία να προστατεύει τους κρατικούς υπαλλήλους που διακινδυνεύουν λόγω της φύσης της εργασίας τους.

«Πρόκειται για προσωπική προστασία των ατόμων, προστασία των οικιών τους, προστασία των οικογενειών και των μελών τους, εάν θεωρηθεί απαραίτητο. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν θα είναι μια καθαρά δραστηριότητα ασφάλειας, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά θα είναι λίγο πιο συγκεκριμένη. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά με τους συναδέλφους μας από τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας και το Γραφείο Άμυνας του Γενικού Εισαγγελέα», δήλωσε ο Κρασιμίρ Ντόμπρεφ, διευθυντής της χωροφυλακής, ειδικών επιχειρήσεων και καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr