Ο Ακίλα Σαλέχ ανακοίνωσε το άνοιγμα του παραλιακού δρόμου Κυρηναϊκής- Τρίπολης

Ακίλα Σαλέχ


Φεβρουάριος 2, 2021. 19:35. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ ανακοίνωσε ότι ο παραλιακός δρόμος μεταξύ της Κυρηναϊκής και της Τρίπολης θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών προσπαθειών των μελών της Μικτής Επιτροπής 5+5 μεταξύ του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Ο σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης του Σαλέχ, αποκάλυψε με δήλωση στα μέσα ενημέρωσης ότι πρόεδρος συνεχίζει τις ακούραστες προσπάθειές του για την σταθεροποίηση της κατάστασης του πυρός στη Λιβύη και την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης που τελειώνει την αιματοχυσία.

 

Ο ισχυρότερος υποψήφιος

 

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος για την προεδρία του νέου Συμβουλίου Προεδρίας, μετά την υποψηφιότητά του για τη θέση, η οποία θα ψηφιστεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, συνέχισε ότι ο Σαλέχ συνεχίζει να διαβουλεύεται με διάφορες ομάδες για την επίλυση θεμάτων και την εξεύρεση λύσεων, η πιο πρόσφατη ήταν η συνάντησή του με το Ανώτατο Συμβούλιο των Λιβυκών Φυλών.

 

Ανοίγει ο παραλιακός δρόμος και απομακρύνονται οι μισθοφόροι

 

Η Κοινή Στρατιωτική Επιτροπή (5 + 5), στο τέλος των συνεδριάσεών της στην πόλη Σύρτη τον περασμένο Νοέμβριο, συμφώνησε να ανοίξει τον παραλιακό δρόμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης για να διευκολύνει την κυκλοφορία των πολιτών, καθώς και να απομακρύνει μισθοφόρους και μαχητές από τις γραμμές επαφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Λιβύης έχει κλείσει από τον Απρίλιο του 2019, ημερομηνία έναρξης της στρατιωτικής επιχείρησης που ηγήθηκε ο στρατός της Λιβύης κατά της πρωτεύουσας, Τρίπολη, για να εκδιώξει τις ένοπλες πολιτοφυλακές και να την απελευθερώσει από  τις τρομοκρατικές ομάδες, μια επιχείρηση που τελείωσε με την απόσυρσή του στη γραμμή της περιοχής  Σύρτης – Αλ Τζούφρα.

Al Arabiya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr