Το Ιράν χτύπησε με πύραυλο ισραηλινό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα


Μάρτιος 25, 2021. 20:29. Ελλάδα.

Το Ιράν επιτέθηκε σε φορτηγό πλοίο που ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία XT Management, ανέφεραν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Ένα πλοίο που πλέει από την Τανζανία προς την Ινδία και μεταφέρει φορτίο εμπορευματοκιβωτίων χτυπήθηκε νωρίς το πρωί από μια ιρανική δύναμη που εκτόξευσε πύραυλο καθώς βρισκόταν εν πλω στην Αραβική Θάλασσα .

Το πλοίο υπέστη ζημιά αλλά συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι προορισμού. Η ισραηλινή εταιρεία XT Management εδρεύει στη Χάιφα», ανέφερε ισραηλινό  τηλεοπτικό κανάλι.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Udi Angel, έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό και οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αξιολογήσουν εάν το Ιράν πρόκειται να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εναντίον του Ισραήλ στη θάλασσα,  καθώς  πολλά παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πρόσφατα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης από το τέλος του 2019, το Ισραήλ έχει οργανώσει τουλάχιστον δώδεκα επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο από το Ιράν στη Συρία και είναι πιθανόν η Τεχεράνη να προβαίνει σε αντίποινα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr