Η Λιβύη ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας


«Νταμπάιμπα: Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κράτους της Λιβύης»

Απρίλιος 13, 2021. 17:47. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας,  Αμπντουλαχμίντ Νταμπάιμπα, , επιβεβαίωσε ότι η Λιβύη θα πραγματοποιήσει πολλά έργα ανοικοδόμησης και θα ήθελε να υλοποιηθούν αυτά τα έργα από τουρκικές εταιρείες.

Ο Νταμπάιμπα διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, ότι η Λιβύη ήθελε να ενισχύσει τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ευχαριστώντας την Τουρκία για την υποστήριξή της για μόνιμη εκεχειρία, υπό το φως της επιθυμίας της Λιβύης να φέρει τις σχέσεις με τους Τούρκους σε παραδειγματικό επίπεδο.

Ο Νταμπάιμπα τόνισε την φιλοδοξία της Λιβύης να συνεργαστεί με την Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κράτους της Λιβύης, τονίζοντας ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν ήταν πολύ σημαντική.

 Επειδή οι Λίβυοι αναζητούν στρατηγικές σχέσεις με τους Τούρκους και με όλες τις χώρες, καθώς η προστασία της κυριαρχίας της Λιβύης, ο σεβασμός στην ενότητά της και στην οικονομία της πρέπει να είναι οι βάσεις για αυτές τις σχέσεις.

Ο Νταμπάιμπα δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την τουρκική πλευρά σχετικά με την επανάληψη των τουρκικών πτήσεων προς τη Λιβύη, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες, γράφει η λιβυκή εφημερίδα Al Marsad.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr