Πεντακόσιες χιλιάδες Ρώσοι ακύρωσαν διακοπές στην Τουρκία- ένδειξη πατριωτισμού;



Απρίλιος 13, 2021. 19:21. Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας Κωνσταντίν Κοσάτσεβ πιστεύει ότι μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κριμαία, η επίσκεψη για ανάπαυση σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να είναι ηθικά απαράδεκτη για τους Ρώσους πολίτες.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο γερουσιαστής υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την «προσάρτηση της Κριμαίας» και τη θέση της Άγκυρας σχετικά με την «προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Θα ήθελα μετά από τέτοιες δηλώσεις τουλάχιστον μερικοί, αν όχι όλοι οι παραθεριστές, θα θεωρούσαν ηθικά αδύνατο να κάνουν τις διακοπές τους σε μια χώρα που καταπατά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες εκατομμυρίων συμπολιτών τους, με δική τους επιλογή, και όχι λόγω των ακυρωμένων πτήσεων», είπε ο Κοσάτσεβ.

 

Η απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία που ανακοινώθηκε χθες θα επηρεάσει τα σχέδια περίπου 500 χιλιάδων Ρώσων που έχουν προγραμματίσει διακοπές σε αυτήν τη χώρα. 

Ωστόσο, «περίπου 2 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες ζουν στην Κριμαία και περίπου 500 χιλιάδες περισσότεροι στη Σεβαστούπολη», υπενθύμισε ο Κοσάτσεβ. 

«Ο Ερντογάν δεν τους θεωρεί πολίτες της Ρωσίας και ο Ζελένσκι, τον οποίο υποστήριξε τόσο έντονα,  τους θεωρεί κατακτητές», τόνισε ο βουλευτής.

Πιστεύει ότι «ανεξάρτητα από τις ενέργειες των αρχών, πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη στην πολιτική».

«Σε τέτοιες καταστάσεις το έθνος δοκιμάζει τον πατριωτισμό του, ανεξάρτητα από τα σχέδια  των διακοπών. Και αυτό θα ήταν μια πραγματικά ισχυρή απάντηση της κοινωνίας μας στις ανεύθυνες δηλώσεις του ηγέτη της χώρας που καλεί τους Ρώσους να χαλαρώσουν εκεί, βασισμένος στην απερίσκεπτη αγάπη τους για τη ζεστή θάλασσα», είπε ο Κοσάτσεβ.

Rossiyskaya Gazeta

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr