Χιλιάδες Ιταλοί στρατιώτες μολύνθηκαν από απεμπλουτισμένο ουράνιο


Απρίλιος 13, 2021. 19:50. Ελλάδα.

Ρώμη.

Ο δικηγόρος Angelo Fiore Tartaglia ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 Ιταλοί στρατιώτες μολύνθηκαν από απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ 400 από αυτούς έχουν ήδη πεθάνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 7.600 Ιταλοί στρατιώτες μολύνθηκαν από το απεμπλουτισμένο ουράνιο καθώς συμμετείχαν στην ένοπλη σύγκρουση στη Γιουγκοσλαβία. 

Ο  Ιταλός δικηγόρος έδωσε στοιχεία για 400 από αυτούς  οι οποίοι έχουν ήδη πεθάνει, στην παρουσίαση τόνισε ότι εκπροσωπεί 500 Ιταλούς που συμμετείχαν στην αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2021, ένας πρώην αξιωματικός του γιουγκοσλαβικού στρατού υπέβαλε αγωγή κατά του ΝΑΤΟ. 

Ο στρατιωτικός είπε ότι στις 201 ημέρες βρισκόταν στην περιοχή, η οποία βομβαρδίστηκε με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Ο αξιωματικούς του ιταλικού στρατού εμφάνισε καρκίνο.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται συνήθως σε πυρομαχικά που διαπερνούν την πανοπλία, καθώς η πυκνότητά του είναι υψηλότερη από το βολφράμιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα: αυτό το υλικό φουσκώνει όταν συνθλίβεται σε μικρά σωματίδια, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το φαινόμενο διάτρησης θωρακισμένων οβίδων ουρανίου.

 

 RIA Novosti

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr