Ο διοικητής του τάγματος Aζόφ επιβεβαίωσε την παράδοση των μαχητών στο Azovstal


Μάιος 16, 2022. Ελλάδα.

Ο διοικητής του ουκρανικού τάγματος Azov,  Ντενίς Προκοπένκο, εξέδωσε ένα επίσημο μήνυμα - βίντεο στο κανάλι τους στο Telegram, στο οποίο επιβεβαίωσε ότι οι μαχητές του, αποκλεισμένοι για εβδομάδες στα μπουντρούμια του Azovstal στη Μαριούπολη, είχαν παραδοθεί. Αυτό έγινε με εντολή της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης και για να σωθεί η ζωή τους.

Η είδηση διαδόθηκε τόσο από το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN όσο και από ρωσικά κανάλια.

«Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης εκτέλεσαν την εντολή, παρά τις δυσκολίες», είπε ο Προκοπένκο στο βίντεο, τονίζοντας ότι αμύνθηκαν για 82 ημέρες, γεγονός που επέτρεψε στον ουκρανικό στρατό να ανασυνταχθεί, να εκπαιδεύσει περισσότερο προσωπικό και να αποκτήσει μεγάλες ποσότητες όπλων. από χώρες εταίρους».

«Στο όνομα της σωτηρίας ζωών, ολόκληρη η φρουρά της Μαριούπολης εφαρμόζει μια εγκεκριμένη απόφαση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης και ελπίζει στην υποστήριξη του ουκρανικού λαού», είπε ο Προκοπένκο.

Από νωρίς σήμερα, η ρωσική πλευρά και οι δυνάμεις του Ντόνεσκ ανακοίνωσαν εκεχειρία και άνοιξαν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για την απομάκρυνση των τραυματισμένων στρατιωτών του Αζόφ από το εργοστάσιο. 

Αυτό ανακοινώθηκε αφού η πρώτη ομάδα των δώδεκα  μαχητών του «Αζόφ» βγήκε με λευκή σημαία και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον ρωσικό στρατό για να συμφωνήσουν οι όροι μεταφοράς των τραυματιών και να διασφαλιστεί η μεταφορά και η περίθαλψή τους. Σύμφωνα με το Interfax, οι μαχητές θα φιλοξενηθούν και θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο στο Novoazovsk, στο έδαφος του Ντόνεσκ.

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 50 μαχητές του Αζόφ και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες δεν έχουν τραυματιστεί όλοι και ανάμεσά τους υπάρχουν υγιείς στρατιώτες.

Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια Telegram, μεταξύ των πρώτων μεταφερόμενων είναι 20 βαριά τραυματίες και 31 σχετικά υγιείς στρατιώτες που βρίσκονται ήδη σε αιχμαλωσία. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να κάνει δήλωση αργότερα σήμερα το απόγευμα, δήλωσε ο σύμβουλός του Αρέστοβιτς.



dnes.dir.bg

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr