Οι Ρώσοι μιλούν για «σενάριο Καραμπάχ» στο Ντονμπάς


Απρίλιος 13, 2021. 20:08. Ελλάδα.

Πολεμοχαρείς ομάδες στην Ουκρανία και στο εξωτερικό, ενδιαφέρονται για την άμεση κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς και τη μετατροπή της σε μια καυτή φάση, όπως έγινε γνωστό από ενημερωμένες πηγές, καθώς επιδιώκουν να ακολουθηθεί το σενάριο του Καραμπάχ.

Αυτό ανέφερε ο Σέμεν Πεγκόφ,  αναλυτής   και πολεμικός ανταποκριτής, στο ραδιόφωνο, για το σενάριο που ετοιμάζουν ορισμένα κέντρα.

 

Εμπλέκονται τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με γνωστές τρομοκρατικές ομάδες υπό την επίβλεψη των τουρκικών ειδικών υπηρεσιών.

«Πρόκειται για άτομα με γνώση της ρωσικής γλώσσας, με εμπειρία στρατιωτικών επιχειρήσεων και εργασιακών δεξιοτήτων που δραστηριοποιούνται με τη μορφή συμμοριών στον Καύκασο», δήλωσε ο ανταποκριτής.

 «Στο Κίεβο, θέλουν να τους συγκεντρώσουν όλους σε μία ενότητα, σαν τάγμα που δημιουργήθηκε από μαχητές που έφυγαν από τη Ρωσία μετά το τέλος των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στον Βόρειο Καύκασο.


»Ήταν ένα τέτοιο τάγμα που λειτούργησε το 2014 κοντά στο Ντεμπάλτσεβ.

Οι μαχητές είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος επ’ αμοιβή, αφού έχουν εμπειρία στις στρατιωτικές συγκρούσεις εδώ και πολλά χρόνια».

«Μέχρι στιγμής υπάρχει αριθμητική υπεροχή και στρατιωτικός εξοπλισμός στην γραμμή οριοθέτησης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά η πολιτοφυλακή του Ντονμπάς είναι έτοιμη να αποκρούσει την επίθεση, εάν πραγματοποιηθεί», όπως είπε ο Σέμεν Πεγκόφ.

Vesti.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr