Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Η σημαία του Κοσσυφοπεδίου θεωρήθηκε απαράδεκτη από τον Ρώσο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ


Απρίλιος 13, 2021. 20:58. Ελλάδα.

 

Η σημαία του Κοσσυφοπεδίου προκάλεσε τη διακοπή της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου γινότανε συζήτηση για το Κοσσυφοπέδιο. 

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πολτζάνσκι,, ζήτησε από τον πρόεδρο του συμβουλίου την αφαίρεση της σημαίας του Κοσσυφοπεδίου που εμφανίζονταν  στο πάνελ μαζί με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ντόνικα Γκερβάλα.

«Δεν είμαστε εναντίον των εκπροσώπων του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο θέλω να μοιραστώ το γεγονός ότι η κα Ντόνικα Γκερβάλα κάθεται μπροστά από τη σημαία του Κοσσυφοπεδίου. Το Κοσσυφοπέδιο δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος, επομένως ζητάμε να συνεχίσει την παρουσίαση, είτε αλλάζοντας τη θέση της είτε αφαιρώντας τη σημαία για να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Πολτζάνσκι,.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οκτώ μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος».

Ο Βρετανός εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτή η σύνοδος δεν ήταν επίσημη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η τελευταία σύνοδος είχε το ίδιο φόντο με τη σημερινή, γι’ αυτό, όπως είπε, «δεν βλέπει κανένα λόγο» να ζητήσει από τον εκπρόσωπο της Πρίστινα να αλλάξει στο φόντο τη σημαία του Κοσσυφοπεδίου.

Alo,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr