Τουρκία: Αναστάτωση στους εργαζόμενους- εκατοντάδες χιλιάδες δεν θα πάρουν μισθό


Απρίλιος 29, 2021. 19:48. Ελλάδα.

 

Το μέλος του κυβερνώντος AKP  Μετίν Κουλούνκ, γνωστός για την εγγύτητά του στο περιβάλλον του Ερντογάν, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα λάβουν μισθό τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για να επωφεληθούν από το επίδομα εργασίας, θα στείλουν τους εργαζόμενους τους σε άδεια άνευ αποδοχών.

 Ο Μετίν Κουλούνκ, όπως γράφει η  Milli Gazete, ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που θα λάβουν άδεια άνευ αποδοχών κατά τη διάρκεια της περιόδου πλήρους κλεισίματος 17 ημερών εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του AKP Μετίν Κουλούνκ, προειδοποίησε, «Υπάρχει επείγουσα απαίτηση λύσης για την κατάσταση αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών τον επόμενο Μάιο και Ιούνιο».

«Το πλήρες κλείσιμο 17 ημερών ξεκινά αύριο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άλλαξαν δουλειές ή έπρεπε να αλλάξουν θέσεις εργασίας τον περασμένο χρόνο, απολύθηκαν παρά την απαγόρευση.

Προκειμένου να επωφεληθεί κάποιος από το επίδομα σύντομης εργασίας, απαιτείται να έχετε απασχοληθεί σε χώρο εργασίας πριν από τις 15 Μαρτίου 2020, να έχετε συμπληρώσει 450 εργάσιμες ημέρες και να εργάζεστε 60 εργάσιμες ημέρες στον ίδιο χώρο εργασίας.

Υπάρχει μια επείγουσα απαίτηση λύσης για την κατάσταση αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που έχουν υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών τον Μάιο και τον Ιούνιο», τόνισε ο Κουλούνκ για να καθησυχάσει τους εργαζόμενους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr