Το Ισραήλ κλείνει τη Θάλασσα της Γάζας μέχρι νεωτέρας


Απρίλιος 28, 2021. 22:40. Ελλάδα.

 

 Ιερουσαλήμ.

 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το κλείσιμο της θάλασσας της Λωρίδας της Γάζας στους ψαράδες, ξεκινώντας από σήμερα μέχρι νεωτέρας, μετά από αρκετές ρουκέτες από τη Λωρίδα  προς το νότιο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Μετά από διαβουλεύσεις για την ασφάλεια υπό το φως της συνεχιζόμενης εκτόξευσης πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ο Συντονιστής Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη, Γκασάν Αλαϊγιάν, ανακοινώνει ότι η απόσταση της αλιείας θα μειωθεί στο μηδέν και θα κλείσει εντελώς, από σήμερα μέχρι νεωτέρας».

Πρόσθεσε: «Η απόφαση ελήφθη υπό το φως των επανειλημμένων τρομοκρατικών πράξεων που προέρχονταν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αποτελούν παραβίαση της ισραηλινής κυριαρχίας».

«Το κίνημα (Χαμάς) φέρει την ευθύνη για ό, τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας που ξεκινά από αυτό και τις επιπτώσεις των πράξεων βίας που διαπράττονται εναντίον των πολιτών του Ισραήλ».

Παλαιστινιακές φατρίες ανακοίνωσαν ότι είχαν ρίξει ρουκέτες στο πλαίσιο των διαμαρτυριών ενάντια σε αυτό που συμβαίνει στην Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία αφαίρεσε τα οδοφράγματα στην περιοχή Μπαμ αλ Αμούντ , μία από τις πύλες της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, μετά από παλαιστινιακές διαδηλώσεις που διήρκεσαν 13 ημέρες.

Adnki

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr