Σάββατο 1 Μαΐου 2021

«Καλούνται οι Αμερικανοί να εγκαταλείψουν τη Ρωσία ως τις 15 Ιουνίου»


Μάιος 1, 2021. 09:04. Ελλάδα.

 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ συνέστησε στους Αμερικανούς των οποίων η ρωσική βίζα λήγει, να φύγουν από τη χώρα έως τις 15 Ιουνίου. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα της διπλωματικής αποστολής στις 30 Απριλίου.

Διευκρινίζεται ότι η διπλωματική αποστολή σχεδιάζει να μην προσφέρει πλέον συμβολαιογραφικές υπηρεσίες, προξενικές εκθέσεις για γεννήσεις στο εξωτερικό ή υπηρεσίες ανανέωσης διαβατηρίων. 

Η αμερικανική πρεσβεία πρότεινε την αποστολή αιτημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους χρειάζονται νέο διαβατήριο των ΗΠΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Εάν σκοπεύετε να παραμείνετε στη Ρωσία μετά από αυτήν την περίοδο, επισκεφθείτε το τοπικό σας γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων ( МВД) για να ξεκινήσετε την επεξεργασία των απαραίτητων εγγράφων, όπως πρότεινε πρόσφατα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει η Izvestia  αυτή η κατάσταση σχετίζεται με την κοινοποίηση της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την πρόθεσή της να απαγορεύσει στην αμερικανική διπλωματική αποστολή να προσλάβει ξένους πολίτες για εργασία.

Επιπλέον, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία μειώνει τον αριθμό των προξενικών υπηρεσιών που παρέχονται από τις 12 Μαΐου λόγω της απόφασης της Μόσχας να απαγορεύσει την πρόσληψη αλλοδαπών. Το προσωπικό της διπλωματικής αποστολής θα μειωθεί επίσης κατά 75%, η πρεσβεία θα σταματήσει να εκδίδει βίζα για μη διπλωματικά ταξίδια.

Η «διπλωματική» επιδείνωση μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών χωρών ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την εισαγωγή νέων κυρώσεων, απέλασαν 10 Ρώσους διπλωμάτες. 

Η Μόσχα ανταποκρίθηκε σε αυτό με τα ίδια μέτρα και απαγόρευσε επίσης στην αμερικανική διπλωματική αποστολή να προσλάβει πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr