«Καταστρέφεται το PKK- ο στρατός στα σύνορα του Σιρνάκ»- τούρκικο δημοσίευμα


Μάιος 1, 2021. 18:09. Ελλάδα.

Τουρκία.

Η στρατιωτική κινητοποίηση συνεχίζεται στη νοτιοανατολικήεπαρχία Şırnak, όπου πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις «Claçe-Yıldırım» και «Claçe-Şimşek» και «Eren-13 Cudi-Besta» κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, όπως αναφέρει η τουρκική Γενί Ακίτ.

Ελικόπτερα που απογειώθηκαν από την 23η Διοίκηση Πεζικού στο Σιρνάκ, μετέφεραν στρατιώτες στην περιοχή της επιχείρησης, όπου οι στόχοι των Κούρδων ανταρτών επλήγησαν  με ελικόπτερα τύπου «ΑΤΑΚ». 

Κινήσεις ελικοπτέρων παρατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ δεκάδες οχήματα στάλθηκαν από το Σιρνάκ στα σύνορα (με το Ιράκ) όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις «Claçe-Yıldırım» και «Claçe-Şimşek» στο βόρειο Ιράκ.

Οι σπηλιές και τα καταφύγια που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες καταστράφηκαν έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και τα εντοπισμένα αυτοσχέδια εκρηκτικά καταστράφηκαν από τις Ομάδες Ανίχνευσης και Καταστροφής Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Ναρκών (METI).

Καταστράφηκαν οι στρατόπεδα των τρομοκρατών της αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK  στη Μετίνα και στην περιοχή Αβασίν Μπασιάν, τα οποία δέχθηκαν πυρά από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν χθες το βράδυ από το Ντιγιαρμπακίρ.


Η επιχείρηση κατά των αυτονομιστών συνεχίζεται σε 24ωρη βάση με τα εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr