Ικανοποίηση Πολωνού προέδρου για την αγορά 24 Bayraktar -TB2 από την Τουρκία


Μάιος 25, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Τουρκία θα εξάγει εξοπλισμούς σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Πολωνίας Άντρζεϊ Ντούντα προέβησαν σε δηλωσεις μετά την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με τις πωλήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Bayraktar TB2.

Σύμφωνα με την En Son Haber, ο Ερντογάν είπε «πιστεύω ότι η συνεργασία μας σε αυτόν τον τομέα θα συνεχίσει να αυξάνεται την προσεχή περίοδο». 

Μάλιστα τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη συμφωνία για αγορά 24 εξοπλισμένων drone από την Τουρκία.

Ο Ντούντα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης των τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Επισημάνθηκε ότι η συμφωνία αναφέρεται ότι τα drone δεν θα φέρουν μόνο εξοπλισμό αναγνώρισης, αλλά μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με αντιαρματικούς πυραύλους. Σημειώθηκε ότι η πρώτη παράδοση από τα 24 Bayraktar TB2 θα γίνει τον επόμενο χρόνο.



Αναφέρεται ότι οι κινητοί σταθμοί ελέγχου, τα ραντάρ συνθετικής εμβέλειας (SAR), οι προσομοιωτές και τα ανταλλακτικά θα παρέχονται από την Τουρκία.

«Η σύμβαση περιλαμβάνει τουρκικούς πυραύλους MAM-L και MAM-C με καθοδήγηση με λέιζερ, καθώς και εκπαιδευτικά πυρομαχικά. Η συμφωνία παρέχει 24μηνη εγγύηση για το σύστημα. Περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας που παρέχει σέρβις και επισκευές, καθώς και εκπαίδευση και πακέτο logistics, είπε ο Ντούντα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr